Objavio: ebit

Hrvatsko-makedonska razmjena iskustava o financijskom nadzoru zrakoplovnih subjekata

Predstavnici Agencije za civilno zrakoplovstvo Republike Makedonije, gospodin Marjan Lozanovski, šef plana i analize, te gospodin Vojo Stojanovski, direktor Zajedničkih poslova i materijalno financijskog poslovanja posjetili su 14. travnja 2010. hrvatsku Agenciju za civilno zrakoplovstvo
default image

Predstavnici Agencije za civilno zrakoplovstvo Republike Makedonije, gospodin Marjan Lozanovski, šef plana i analize, te gospodin Vojo Stojanovski, direktor Zajedničkih poslova i materijalno financijskog poslovanja posjetili su 14. travnja 2010. hrvatsku Agenciju za civilno zrakoplovstvo. Svrha susreta bila je razmjena iskustava u vezi s financijskim nadzorom zrakoplovnih subjekata.

Na radnom sastanku je razmatrana problematika i način obavljanja financijskog nadzora zrakoplovnih subjekata koji podliježu ekonomskom nadzoru sukladno propisima EU i nacionalnim propisima, načini financiranja Agencija, kao i sustav rutnih naknada.

Razmijenjena su iskustva, dokumenti i obrasci, te su analizirani primjenjivani postupci u procesu nadzora. Uspoređeni su pravni statusi agencija, predstavljene su buduće zadaće u kontekstu usklađenja s EU regulativom i njenom primjenom, kao i aktualna problematika. Zaključeno je da se suradnja intenzivira, da postane stalna i da se razmjenjuju učinkovita rješenja.

Agenciju za civilno zrakoplovstvo Republike Hrvatske su predstavljali gospođa Gordana Horvat, pomoćnica direktora za zajedničke poslove i Krešimir Raos, šef Odjela financija i knjigovodstva.